Klaus Iohannis: Scopul pe care îl urmărim este să avem un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă

| 07 sep, 19:43

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri după întâlnirea cu omologul ungar Katalin Novák, că România vrea să aibă un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă.

 

 

„Pentru mine, învăţământul, la modul general, este o temă de o importanţă extraordinară. De aceea am venit încă din primii ani de mandat cu un proiect care se numeşte «România Educată», pentru a face întreg sistemul de educaţie mai performant în România. O parte importantă din întregul sistem de învăţământ este învăţământul în limbile minorităţilor naţionale. Şi îmi permit să amintesc că eu sunt profesor de fizică şi am predat fizica în limba germană şi în limba română”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.
El a mai spus că problemele care apar în sistemul de învăţământ nu sunt probleme specifice unei anumite limbi de predare.
„Avem realizări notabile, avem olimpici cu rezultate senzaţionale, dar, pe de altă parte, avem şi probleme în şcolile din România. Câteodată nu se găsesc suficienţi profesori sau învăţători care predau în mod calificat, altădată organizarea unor şcoli este încă deficitară, cum este cazul liceului din Târgu Mureş şi, din păcate, s-a ajuns să se apeleze la justiţie şi se aşteaptă soluţii la această problemă. În alte situaţii infrastructura încă nu este acolo unde ne dorim, dar pot să vă asigur şi să garantez tuturor copiilor şi părinţilor din România că abordarea noastră este de bună credinţă şi scopul pe care îl urmărim este să avem un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă”, a completat şeful statului.

 

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ