KLAUS IOHANNIS, criticat ASPRU de un ministru

| 24 mar, 17:25

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, marți, că decizia președintelui Klaus Iohannis de a transmite Parlamentului, spre reexaminare, Codul Silvic va întârzia nejustificat punerea în aplicare a unei legislații menite să apere micii proprietari de pădure și să combată tăierile ilegale.

 

”Desigur, este dreptul constituțional al domnului președinte Klaus Iohannis de a transmite, spre reexaminare, anumite proiecte de lege, iar acest drept nu poate fi comentat.

Din păcate însă, decizia domniei sale nu face decât să întârzie nejustificat punerea în aplicare a unei legislații corecte și moderne, menită să apere micii proprietari de pădure, să combată tăierile ilegale și să stimuleze extinderea fondului forestier național, în special în regiunile cu deficit mare de pădure.

Vă dau numai un exemplu: un articol nou introdus în Codul Silvic are ca obiectiv să protejeze industria de profil din România, să reducă exportul de bușteni și să stimuleze exportul produselor finite. Nu înțelegem de ce Administrația Prezidențială critică tocmai aceste măsuri care sunt de natură să protejeze firmele românești, fără a atinge obligațiile României cu privire la mediul concurențial.

Am convingerea că Parlamentul va proceda la reexaminarea Legii în procedură de urgență, iar aceasta va fi retransmisă președintelui spre promulgare în cel mai scurt timp, astfel încât industria silvică din România să nu fie afectată”, a afirmat Grațiela Gavrilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ