KLAUS IOHANNIS, criticat de Deutsche Welle: Preşedintele a fost prins pe picior greşit

| 05 mai, 11:38

Klaus Iohannis este criticat de jurnaliştii de la Deutsche Welle, pentru că ar fi protejat operațiunile companiei austriece implicate în scandalul defrişărilor abuzive.

Preşedintele Iohannis este acuzat că "a surprins neplăcut" prin faptul că "a părut să protejeze operațiunile îndoielnice ale companiei austriece Schweighofer Holzindustrie în domeniul exportului de lemn tăiat în România.

"Președintele Klaus Iohannis a fost prins pe picior greșit. Nu putem spune că ar fi existat o relație între firma austriacă și președintele României, dar este cert că acesta a avut exact același punct de vedere cu reprezentanții concernului", scrie semnatarul articolului.

Potrivit acestuia, un grup de deputați și senatori de la PSD, PC și UDMR au inițiat un proiect de modificare a Codului Silvic aducând "numeroase amendamente comentate în fel și chip": "Unele au fost considerate pozitive altele mai puțin. Dar, în linii mari, proiectul introducea elemente de protejare a pădurilor virgine și de descurajare a exploatării haotice, autorizând Jandarmeria să controleze transporturile de bușteni."

Citeşte şi: Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări pe tema legii securității cibernetice

"În opinia Președintelui, legea ar fi de natură să limiteze concurența și să creeze pe piață avantaje arbitrare. Într-o dezbatere academică despre piața liberă, argumentul ar părea fără reproș. Dar în contextul în care o singură mare firmă de export a monopolizat deja piața lemnului, stimulând defrișările fără măsură, argumentația e cel puțin naivă. Unii spun că e complice, dar nu au probe suficiente.

În cadrul conferinței de presă din 31 martie 2015, președintele României a negat categoric orice legătura cu firma austriacă: "Nu am absolut nicio legătură şi nu pot să vă dau niciun detaliu. (...) Nici măcar nu au încercat să ajungă la mine, că puteau să încerce şi să-i refuz.".

Totuși identitatea de perspectivă este evidentă. (...) În aceste împrejurări, președintele României este obligat să explice mai bine ce a vrut sau să-și revizuiască poziția", se mai arată în articol.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ