KLAUS IOHANNIS, declaraţii pe Aeroportul Henri Coandă

| 27 apr, 10:17

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Italia. Şeful statului a plecat din ţară alături de soţia sa, Carmen Iohannis. Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Cosmin Marinescu, Ion Oprişor, Andrei Muraru, Lazăr Comănescu, secretarul de stat în MAE George Ciamba.

Aderarea la spaţiul Schengen şi respectarea drepturilor românilor care locuiesc în Italia sunt subiecte pe agenda discuţiilor pe care le avea preşedintele Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde luni şi marţi în Italia, a anunţat şeful statului.

"Deplasarea în Italia continuă seria vizitelor externe pe care am ţinut să le fac la început de mandat în state cu care România are parteneriate strategice şi parteneriate speciale. Importanţa acestei vizite este dată de mai multe aspecte: existenţa unui parteneriat strategic şi a unei tradiţii de colaborare între cele două state, de faptul că Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României şi, nu în ultimul rând, de existenţa în Italia a unei comunităţi româneşti foarte mari. (...) Voi aborda tema aderării României la spaţiul Schengen, aşa cum am făcut-o cu ocazia tuturor vizitelor în capitalele europene", a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-o declaraţie de presă susţinută luni pe Aeroportul "Henri Coandă" înainte de plecare.

Şeful statului a mai declarat că doreşte ca "drepturile cetăţenilor români din Italia să fie respectate şi apărate", ţinând cont de faptul că românii din Peninsulă "contribuie semnificativ la dezvoltarea economică şi socială a Italiei şi reprezintă o punte de legătură între statele noastre".

Iohannis a precizat că între subiectele pe care le are în vedere "în mod special se află sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova, dar şi situaţia din Ucraina".

Potrivit preşedintelui, în discuţiile cu oficialii de la Roma va aborda şi modalităţile prin care se pot "întări colaborarea şi coordonarea în interiorul Uniunii Europene, dar şi în interiorul NATO".

Vizita în Italia a stârnit şi controverse, mai mulţi români din peninsulă acuzând faptul că nu li s-a permis acces la întâlnire cu preşedintele.

Citeşte şi: Klaus Iohannis îşi exprimă compasiunea faţă de victimele cutremurului din Nepal

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ