Klaus Iohannis: "Teatrele şi cinematografele se vor putea deschide cu 1 septembrie"

| 26 aug, 20:13

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri seară, că teatrele, cinematografele, precum şi restaurantele ar putea să se deschidă începând cu 1 septembrie, cu aplicarea şi respectarea unor reguli foarte stricte.

"Pot să vă dau câteva informații noi. Sunt 2 domenii în care consider că este cazul să se reia activitatea atât cât se poate. Primul sector, și aici recunosc că este un sector la care țin, este zona culturală.

Teatrele și cinematografele se vor putea deschide cu 1 septembrie, în condiții de siguranță. Mă refer la locuri libere, la purtarea măștii. Dar cred că e important să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură?

Al doilea sector este sectorul HORECA, în special funcționarea restaurantelor. Vremea se răcește, dar după un timp, nu va mai fi posibil cu terasele. Cu 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide. Specialiștii vor stabili mâine un prag, o cifră care descrie riscul de infectare, iar acolo unde va fi depășit, se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior. Toate aceste detalii vor fi făcute cunoscute publicului.

Aceste 2 sectoare sunt importante. Cred că după ce am învățat cum să ne comportăm în pandemie, putem face acest pas. Nu ne întoarcem la normalitate, dar putem face următorul pas", a declarat Klaus Iohannis.

Miercuri, premierul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu reprezentanţii din industria HoReCa. Şeful Executivului a precizat luni că cel mai probabil de la 1 septembrie ar putea fi deschise restaurantele, dar în anumite condiţii.

Citeşte şi Ce reguli ar trebui respectate în spaţiile închide din restaurante de la 1 septembrie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ