Ce reguli ar trebui respectate în spaţiile închise din restaurante de la 1 septembrie

| 26 aug, 17:15

Spaţiile închise din restaurante s-ar putea redeschide de la 1 septembrie, urmând să fie aplicate o serie de restricţii, printre care distanţarea fizică, limitarea numărului de clienţi şi purtarea măştii de către personal şi clienţi.

"La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor. A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului. Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte", a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, la finalul discuţiilor de miercuri avute cu Executivul condus de Ludovic Orban.

Citeşte şi Propunere legislativă: Impozit zero pentru restaurante, baruri şi hoteluri pentru următorii trei ani

Acesta a afirmat că se va purta mască în condiții aplicate la nivel european.

"În orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești resturantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie că ai de-a face cu alt număr, când vorbești de persoane independente. La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului - terasă, toalete sau în altă direcție, către altă mască - va trebui să porți mască", a mai spus Petrescu, citat de Digi24.

Citeşte şi Ludovic Orban despre redeschiderea restaurantelor: S-ar putea să nu se deschidă peste tot

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ