Ludovic Orban despre redeschiderea restaurantelor: S-ar putea să nu se deschidă peste tot

| 25 aug, 15:54

Premierul Ludovic Orban a declarat că se iau în calcul mai multe scenarii care vizează redeschiderea restaurantelor în spaţii închise, dar şi a teatrelor, cinematografelor şi instituţiilor de cultură, un factor foarte important fiind numărul de îmbolnăviri raportate în ultimele 14 zile.

Prim-ministrul a explicat, luni, într-o emisiune la Digi24 că data de 1 septembrie este cea mai probabilă pentru redeschiderea restaurantelor în aer liber, cu respectarea unor măsuri privind împiedicarea răspândirii virusului COVID-19.

"Vom avea în discuţie această propunere de reluare a activităţii în anumite spaţii închise, reluarea unor activităţi culturale - teatre. cinematografe, reluarea activităţii în unităţi de servire a mesei din spaţii închise - restaurante. Încă nu pot să vă spun care va fi forma finală pentru că nu iau decizii singur. M-am consultat cu specialişti. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile. De asemenea, sunt discuţii despre regulile care trebuie respectate odată cu reluarea activităţii în teatre, cinematografe, instituţii de cultură, restaurante", a declarat, marţi, Ludovic Orban.

Discuţii cu reprezentanţi HoReCa urmează să aibă loc miercuri, la ora 16.00, urmând ca apoi Guvernul să anunţe deciziile pe care le vor lua.

"Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere astfel încât să luăm o decizie care, pe de o parte să permită reluarea unor activităţi importante, viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar pe de altă parte reducem la maximum riscul de răspândire a virusului", a menţionat şeful Executivului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ