Ludovic Orban anunţă redeschiderea restaurantelor: "Cel mai probabil de la 1 septembrie"

| 24 aug, 21:53

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că "cel mai probabil" data de redeschidere a restaurantelor în spaţii închise, dar şi a teatrelor şi cinematografelor, ar putea fi 1 septembrie, cu o serie de măsuri pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Anunţul vine în contextul în care tot mai multe restaurante au pledat pentru redeschiderea spaţiilor închise ca urmare a terminării sezonului estival şi, implicit, a posibilităţii clienţilor de a petrece timp la terase.

"Vom discuta in aceasta saptamana si as vrea sa luam si o decizie. Se va termina sezonul estival și va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile să servească masa pe terase. La munte, au scăzut temperaturile. Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile, dacă nu oferim condiții de servire a mesei sau a celor din turismul balnear. De asemenea, am vrea si reluarea activitatii culturale, teatre si cinematografe, cu un set de conditii, portul mastii, dezinfectare, cu siguranta si cu numar redus de participanti.

Cel mai probabil ar putea de la 1 septembrie, in anumite conditii.

La salile de spectacol ar trebui sa ai cate un scaun liber in jur, deci ar fi o capacitate undeva la 20%", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Citeşte şi Propunere legislativă: Impozit zero pentru restaurante, baruri şi hoteluri pentru următorii trei ani

Prim-ministru a explicat cum stă situaţia cu posibila prezenţă a turiştilor pe stadion la meciurile de fotbal.

"Deocamdata e complicat la sport, nu s-au reluat nicaieri meciurile cu public. Cei care vin primii la meci sunt galeriile, care sunt greu de controlat, au un soi de unitate a lor, e foarte greu sa impui respectarea regulilor in galerie. E si greu sa stai in galerie, sa canti, cu masca la gura. Cred ca entuziasmul sefului DSP Arad a fost influentat de promovarea echipei UTA in prima liga. Este un punct de vedere exprimat, dar o decizie in acest sens s-ar lua in urma unei analize epidemiologice.

La nivel teritorial au o oarecare libertate, dar nu pot interpreta regulile chiar cum vor si, oricum, se poate corecta. In ce priveste meciurile pe stadion, nu se poate decide descentralizat. Daca scade numarul de infectari intr-o localitate, sa nu fie nici un caz, se poate, totusi", a explicat Orban.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ