Klaus Iohannis, despre demiterea guvernului din Republica Moldova

| 29 oct, 15:49

Klaus Iohannis a luat notă de demiterea Guvernului Republicii Moldova și subliniază că este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil deoarece parcursul european al acestei țări trebuie să continue.

"Am luat notă de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. (...) Parcursul european al Republicii Moldova trebuie să continue. La fel, trebuie continuate eforturile de reformă, de consolidare a instituțiilor statului de drept, de soluționare a problemelor socio-economice ale actualității. Din această perspectivă, este necesară formarea grabnică a unui guvern stabil și deplin angajat să acționeze cu energie în toate aceste direcții", a transmis, joi, Iohannis.

El subliniază că România își reafirmă determinarea de a acorda Republicii Moldova întregul său sprijin în acest sens.

"Republica Moldova traversează în prezent o perioadă dificilă pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european și, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esențial ca forțele politice să acționeze cu maturitate și responsabilitate, în conformitate cu așteptările cetățenilor, așa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014", a arătat șeful statului.

CITEŞTE ŞI Guvernul Streleț al Republicii Moldova a fost demis de parlament, după 3 luni de guvernare

Guvernul de la Chișinău condus de premierul liberal-democrat Valeriu Streleț a fost demis joi de Parlament în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de Opoziția socialistă și comunistă și susținută de Partidul Democrat, una dintre formațiunile componente ale Alianței pentru Integrare Europeană-3.

Semnatarii moțiunii l-au acuzat pe premierul Streleț de complicitate la acte de corupție prin sprijinul acordat fostului său șef de partid Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ