Peste 111.000 de copii vor primi bani să meargă la grădiniţă. Iohannis a promulgat legea

| 30 oct, 08:53

Asociația OvidiuRo anunță promulgarea, prin decretul prezidențial nr. 782 / 28 octombrie 2015, a legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, transmite Capital.

Legea preia, la nivel de metodologie, mecanismul programului Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), pilotat în ultimii 5 ani de Asociația OvidiuRo în 43 de comunități din România. Astfel, conform unei evaluări inițiale a Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale condiționate de prezența la grădiniță.

Proiectul de lege a fost votat în octombrie 2015 de plenul Camerei Deputaților cu 289 de voturi ,,Pentru”, 1 ,,Împotrivă” și 5 ,,Abțineri”. Senatul a votat legea în iunie 2015 cu o majoritate la fel de clară: 117 voturi ,,Pentru”, 2 ,,Abțineri” și nici unul ,,Împotrivă”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ