Traian Băsescu dezvăluie ce i-a lăsat lui Iohannis când a predat mandatul: Un dosar e despre Moldova

| 28 oct, 23:44

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că la finalul mandatului i-a lăsat lui Iohannis 15 dosare, unul dintre ele referindu-se la unirea Republicii Moldova cu România.

"Când am predat mandatul i-am spus lui Iohannis că am lăsat 15 dosare, iar el a spus că n-a găsit niciun dosar. Am lăsat 15 bibliorafturi. Am lăsat dosarele importante ale României pe birou. N-am lăsat 50 sau 80, am lăsat 15. Moldova e unul dintre ele", a precizat Băsescu la B1.

În acest context, Băsescu a precizat că unirea Republicii Moldova cu România este una dintre soluțiile care pot fi luate pentru ca aceasta să nu devină victima Rusiei.

Citește și:  Traian Băsescu: Ponta nu a înțeles că nu trebuie să se bată cu președintele. Va pierde disputa cu Iohannis

"Rusia e o amenințare directă pentru regiune. Personal cred că va începe cu Republica Moldova, Sunt 3 variante: ori primește semnal că va deveni membră UR, ori se unește cu România, soluție care nu e împiedicată de prima. Varianta a treia e care ne-o dă Putin că va avea grijă de Republica Moldova. (...) Dacă aș fi președintele României le-aș face o ofertă oficială. Dacă vor bine, dar tu, România, trebuie să ai conștiința împăcată că ai făcut ce a trebuit", a mai spus Băsescu.

El a subliniat că acest demers ar primi suportul multor țări și a liderilor politici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ