Traian Băsescu, despre votul din Parlament pentru reținerea Elenei Udrea: A fost un mesaj

| 28 oct, 21:46

Traian Băsescu a comentat votul din plenul Camerei Deputaţilor în cazul Elenei Udrea. Fostul preşedinte a declarat că votul deputaţilor nu a fost o confuzie, ci "un mesaj, o invitaţie la o oarecare decenţă".

 

Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că majoritatea deputaţilor prezenţi în Camera Deputaţilor au votat împotriva arestării Elenei Udrea.

"Categoric că majoritatea parlamentarilor prezenţi au fost împotriva arestării. Povestea că au confundat urnele.... am fost parlamentar două legislaturi. Nu poţi să confunzi urnele: una albă, una neagră. Cred că au fost parlamentari care au plecat cu bilele, dar în niciun caz nu a fost o confuzie a majorităţii rămase la vot", a spus Traian Băsescu, la B1 TV.

"Probabil şi majorităţii parlamentare i s-a părut foarte mult. A fost arestată odată cu votul Parlamentului, apoi, într-o singură zi, după ce a făcut declaraţii legate de SRI, DNA, i s-au cerut trei arestări şi acum următoarea, şi probabil vor mai urma, nu-mi dau seama, nu vreau să fiu proroc mincinos. Cred că li s-a părut prea mult parlamentarilor.

Citește și: HAOS! Elena Udrea poate fi reţinută, dar nu arestată: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe

Dacă ar fi fost la a doua solicitare, cred că o executau fără să clipească, pentru că Udrea e departe de a fi un politician simpatizat de parlamentari.

V-am explicat cum au gândit în condiţiile în care am fost mai mult de opt ani membru al Parlamentului şi cred că s-au gândit că parcă e prea mult pentru o femeie să o ţii la beci legată înainte de a fi judecată. Cred că aici a fost judecata parlamentarilor şi nu o tentativă de a înfrunta justiţia", a explicat Băsescu.

Fostul preşedinte consideră că votul deputaţilor pentru reţinerea Elenei Udrea nu a fost "întâmplător". "Nu cred că a fost întâmplător votul pentru reţinere. Au spus "ok, vreţi să o arestaţi, e femeie, e la a cincea cerere de arestare, uite, vă dăm o zi, dar e prea mult pentru o femeie". Cred că a fost un mesaj, o invitaţie la o oarecare decenţă", a mai precizat Băsescu.

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererile Justiției privind urmărirea penală și încuviințarea reținerii Elenei Udrea, în timp ce pentru arestarea preventivă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi.

Citește și: Mutarea DNA după decizia parlamentarilor în cazul Elenei Udrea. Ce se va întâmpla

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 23:23
mariana
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ