Klaus Iohannis: Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până se vaccinează destui până la finalul acestei pandemii

| 07 oct, 19:00

Preşedintele Klaus Iohanis consideră că masca trebuie purtată tot timpul, până se vaccinează suficienţi oameni şi până la finalul pandemiei. Referitor la posibilitatea desfăşurării nunţilor sau botezurile cu persoane vaccinate sau care au trecut prin COVID-19, şeful statului a precizat că CNSU are sigur în vedere luarea măsurilor, în funcţie de datele colectate din ţară, privind incidenţa şi infectările cu SARS-CoV-2.

 

Acesta a mai spus că este un paradox pe care nu îl înţelege de ce multe persoane nu se vaccinează, deoarece acest vaccin este verificat şi răsverificat şi făcut de milioane de oameni şi a lansat un nou îndemn ca lumea să se vaccineze.
„Eu zic că masca trebuie purtată tot timpul până se vaccinează destui până la finalul acestei pandemii. E o măsură simplă, eficientă”, a explicat Klaus Iohannis, la vizita de joi la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă (CNE) cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1, conform News.ro.
El a mai spus că valul al patrulea al pandemiei a lovit foarte rău România şi a îndemnat din nou oamenii să se vaccineze.
„Da, suntem în plină pandemie. Este foarte trist şi sunt în situaţia să repet de nenumărate ori – suntem în pandemie. Valul patru ne-a lovit foarte rău şi îi rog pe români să se vaccineze. Suntem într-un paradox, avem vaccinul şi în continuare lumea nu se vaccinare. Nu pot să înţeleg. E un vaccin verificat şi răsverificat pe milioane de oameni şi îi rog pe românii să meargă să se vaccineze, să terminăm cu această pandemie”, a completat şeful statului.
Referitor la restricţii şi măsurile luate de CNSU şi faptul că pot fi desfăşurate nunţi sau botezuri cu persoane vaccinate sau trecute prin COVID, preşedintele Iohannis a precizat că este convins că „la Comitetul Naţional se discută aceste măsuri şi vor lua măsurile care se impun. Din informaţiile mele, dumnealor se bazează pe date colectate din toată ţara şi iau măsuri pe plan naţional, iar fiecare comitet judeţean ia măsuri pentru ce se întâmplă acolo”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ