Klaus Iohannis, în criza refugiaţilor: Vorbim despre integrarea lor în societate, despre locuri de muncă

| 16 sep, 14:06

Klaus Iohannis îşi menţine poziţia privind politica României în privinţa refugiaţilor, în sensul respingerii unor cote obligatorii care să fie acceptate de statele UE. El spune că Refugiaţii au nevoie de integrare şi locuri de muncă. Preşedintele anunţă că tema va fi pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi.

Klaus Iohannis a declarat în faţa camerelor reunite ale parlamentului că, în privinţa refugiaţilor trebuie gândite politici pe termen lung, care să includă educaţie, integrare, locuri de muncă.

"Așa cum am afirmat, suntem pentru solidaritate în interiorul Uniunii Europene, suntem solidari cu statele membre afectate de această criză, acţionăm în spiritul respectării drepturilor omului și consider că, mai ales acum, trebuie să respingem manifestările radicale și să dovedim echilibru și înțelepciune.

Tocmai de aceea, nu cred că această criză poate fi rezolvată printr-o abordare birocratică sau contabilă, matematică, ci doar prin dialog deschis, prin consultarea cu statele membre, printr-o decizie consensuală, ținând cont, sigur, de principii și valori, de context și de realități. Nu vorbim despre locuri de cazare, ci despre oameni, despre integrarea lor în societate, despre accesul lor la educație, servicii de sănătate și locuri de muncă pe termen lung", a declarat Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Abordări de tipul "dăm azi o lege şi mâine o modificăm" trebuie să dispară. DISCURS INTEGRAL

Preşedintele a mai precizat că tema refugiaţilor va fi pe masa CSAT în şedinţa de joi, unde vor fi stabiliţi paşii pe care îi va face ţara noastră în această criză.

"Nu cred că între parteneri lucrurile se rezolvă prin impunere, prin ameninţarea cu sancţiuni, ci de comun acord. Cred că fiecare stat membru are dreptul să acţioneze în funcţie de situaţia specifică pe care o are, conform capacităţilor şi posibilităţilor pe care le are.

Acesta este punctul de vedere pe care l-am susținut și îl voi susține în continuare în discuțiile pe care le voi avea cu liderii europeni. În cursul zilei de mâine, în cadrul CSAT, vom conveni asupra paşilor pe care România trebuie să-i facă în acest proces, iar de câte ori evoluția situației o va impune voi comunica atât cu dumneavoastră, cu Parlamentul, cât și cu reprezentanții celorlalte instituții ale statului", a spus preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 sep, 09:42
gina
comision
Daca tot stai pe net ,nu vrei sa castigi si niste bani postand reclame 1-2 ore/zi ? Nu e gluma,asiguram contract de comision . Relatii la [email protected] sau [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ