Klaus Iohannis, la bilanţul MApN: România va elabora o nouă strategie militară

| 10 mar, 11:39

Klaus Iohannis a declarat, la bilanţul MApN 2014, că România trebuie să-şi consolideze credibilitatea strategică, ţinând cont de poziţia noastră geo-strategică şi de interesele din zonă.

Citeşte şi: Victor Ponta face o comparaţie cu celebrul serial House of Cards la bilanţul MApN

„Ţara noastră trebuie să îşi consolideze credibilitatea strategică într-o zonă caracterizată de coliziunea intereselor strategice”, a declarat Klaus Iohannis, la bilanţul MApN.

Totodată, preşedintele a anunţat că va prezenta, în perioada următoare, Parlamentului noua Strategie Naţională de Apărare a ţării.

Citeşte şi: Mircea Duşa: Cele două comandamente NATO vor funcţiona în Bucureşti. Când vor fi operaţionale

"Particip pentru prima dată la analiza structurii. Am aflat ce realizări şi neîmpliniri aţi avut, dar şi ce v-aţi propus pentru a fi mai eficienţi. Vă împărtăşesc câteva preocupări. Voi prezenta Parlamentului noua Strategie Naţională de Apărare a ţării. Va prezenta eventualele riscuri şi vulnerabilităţi, precum şi direcţiile de acţiune. Conform legii, în bata acestui document, MApN va elabora noua strategie militară, ultimul document de acest tip fiind aprobat în anul 2000”, a precizat Klaus Iohannis.

În acelaşi timp, liderul de la Cotroceni a subliniat angajamentul european şi trans-atlantic al României şi a precizat că doreşte o implicare mai mare a României în elaborarea strategiilor de securitate ale UE.

Citeşte şi: Bilanţ MApN 2014. Duşa: Activitatea a fost marcată de mediul de securitate din regiunea Mării Negre

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ