Klaus Iohannis participă joi la summitul UE ce are ca temă imigranţii din Africa

| 22 apr, 17:34

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi la summitul extraordinar al UE convocat pentru a formula un răspuns comun european la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranţi dinspre Africa de Nord, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru joi summitul extraordinar al Uniunii Europene pentru a formula un răspuns comun european la agravarea crizei reprezentate de fluxul de imigranţi dinspre Africa de Nord.

''Am decis să convoc un Consiliu European extraordinar pentru joi pentru a analiza situaţia din Mediterana. Această situaţie este dramatică şi nu poate continua astfel. Nu putem accepta ca sute de oameni să moară în timp ce încearcă să treacă marea către Europa. Iată de ce am decis să convoc un summit extraordinar'', a afirmat Tusk, într-o înregistrare postată pe YouTube.

Liderii statelor membre UE vor analiza, de asemenea, modalităţile de ajutare a ''celor mai afectate ţări europene'' şi de accelerare a cooperării cu ţările de origine a imigranţilor şi cu cele de tranzit.

Baza dezbaterii de joi dintre liderii statelor UE va fi reuniunea de urgenţă a miniştrilor de interne şi de externe ai statelor membre, desfăşurată luni (20 aprilie), la Luxemburg.

''Situaţia din Mediterana priveşte nu numai ţările noastre vecine din sud, ci pe noi toţi, întreaga Europă'', a adăugat Donald Tusk.

Decizia sa urmează unui apel lansat de premierul italian Matteo Renzi de organizare a unei reuniuni de urgenţă a liderilor statelor Uniunii Europene, după ce un naufragiu înregistrat în week-end s-a soldat cu moartea a 900 de persoane, dacă informaţiile vehiculate vor fi confirmate. În fiecare zi, între 500 şi 1.000 de persoane sunt salvate de paza de coastă italiană şi de navele comerciale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ