Klaus Iohannis SE ÎNTÂLNEŞTE cu preşedintele Republicii Moldova la Suceava. CE TITLU va primi Timofti

| 07 iul, 08:58

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava omologului său moldovean, Nicolae Timofti, prilej cu care va susţine o alocuţiune, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, cei doi preşedinţi vor avea convorbiri, iar ulterior vor susţine o declaraţie de presă comună. De asemenea, cei doi şefi de stat vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei.

Preşedintele Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii, potrivit rectorului instituţiei academice sucevene, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

Citeste si: Klaus Iohannis: Sper că se vor găsi soluții pentru viitorul european al Greciei

Decizia acordării titlului academic preşedintelui moldovean a fost luată de Senatul USV în anul 2013, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, dar, din motive obiective, ceremonia decernării nu a putut fi oficiată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ