Liviu Dragnea: România ar trebui să se implice mai eficient în problemele Republicii Moldova, ”sora noastră”

| 08 iul, 17:14

Liderul PSD Liviu Dragnea consideră că România ar trebui să acorde o mai mare atenţie şi să se implice mai eficient în problemele Republicii Moldova, ”sora noastră”, în condiţiile în care "traseul european" al acesteia "este puţin frânt".

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Reghin, într-o conferinţă de presă, că se pare că traseul european care se încropise şi care începuse cu foarte mult entuziasm în Republica Moldova şi care a şi fost susţinut de România ”este puţin frânt”.

Citește și:  Dragnea: Membrii PSD nu acceptă să avem o poziţie secundară în guvern

”Eu cred că trebuie să ne uităm cu multă atenţie şi poate să existe o implicare mai mare şi eficientă din partea României în ceea ce priveşte Republica Moldova. E normal să fim îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în Grecia, dar cred că cel puţin la fel de mult ar trebui să ne intereseze ce se întâmplă în Republica Moldova. Acolo, se pare că traseul european care se încropise şi care începuse cu foarte mult entuziasm şi care a şi fost susţinut de România, nu numai verbal, Guvernul nostru alocând sume importante şi finanţând programe serioase de dezvoltare locală, este puţin frânt. Poate statul român ar trebui să aibă o abordare mult mai eficientă, toate forţele politice din România, toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu ar trebui să se aşeze la masă şi să găsească, şi împreună cu partenerii externi, o foaie de parcurs pentru că, totuşi, sunt fraţii noştri”, a spus Liviu Dragnea, conform Digi24.

Potrivit acestuia, România, fiind membră NATO, are garanţii de securitate foarte mari, dar Republica Moldova nu este în NATO.

”Republica Moldova este sora noastră şi cred că primii care trebuie să se uite cu atenţie şi cu preocupare ar trebui să fim noi ca şi români, cetăţeni simpli, dar şi ca şi stat. Este datoria noastră, chiar patriotică dacă pot spune”, a afirmat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ