Klaus Iohannis: Sunt onorat să conduc România la preluarea preşedinţiei Consiliului European în 2019

| 29 ian, 14:36

Klaus Iohannis a declarat că îşi începe mandatul de preşedinte cu gândul la pregătirea României pentru cea mai înaltă funcţie de răspundere europeană pe care ţara noastră o va prelua în 2019: preşedinţia Consiliului European.

”Încep acest mandat cu gândul la pregătirea României pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE în anul 2019. Este o onoare să fiu cel care va conduce ţara noastră în perioada celei mai înalte funcţii de răspundere europeană. Este, în acelaşi timp, o responsabilitate pentru care trebuie să pregătim planuri solide în beneficiul comun al României şi al celorlalte state membre”, a afirmat Klaus Iohannis, în timpul discursului susţinut în faţa reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Citeşte şi: Iohannis către ambasadori: Locul României este în Schengen

În plus, Iohannis a adăugat că va susţine ”construcţia unei strategii integrate de politică externă la care să contribuie toate instituţiile statului român, toţi actorii politici, sociali şi economici interesaţi de succesul acesteia, coordonator şi garant fiind Preşedintele României”.

Citeşte şi: Iohannis: Relaţia cu Rusia, umbrită de criză ucraineană

”Este vital pentru dezvoltarea României să avem o politica externă şi de securitate coerentă, asumată de Preşedinţie, de Guvern şi de Parlament. Cred că domeniul politicii externe poate fi primul debarasat de interese partizane şi conjuncturale (...) Multe dintre ţările care vor deţine preşedinţia UE provind din zona Europei Centrale şi de Est, prilej extraordinar de stabilire a unor numitori comuni”, a explicat preşedintele României.

Cu acest prilej, preşedintele a urat succes Letoniei, la preluarea preşedinţiei Consiliului European şi a asigurat-o de deplina susţinere în realizarea priorităţilor stabilite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ