KLAUS IOHANNIS, veste TERIBILĂ pentru ADRIEAN VIDEANU

| 04 feb, 13:51

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea DIICOT de urmărire penală a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu.

"Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010,

În temeiul dispoziţiilor Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008,

Preşedintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

DIICOT a trimis luni, către Preşedinţie, o cerere de începere a urmării penale, potrivit procedurii legale în cazul foştilor miniştri, în Dosarul Romgaz-Interagro. Videanu este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ