Kremlin: Rusia, China și India vor desfășura exerciții militare comune în a doua parte a anului

| 15 mai, 08:12

Forțele terestre rusești plănuiesc să desfășoare cinci exerciții militare de tipul celor de menținere a păcii și contraterorismului, alături de forțele armate ale Indiei, Mongoliei, Chinei, Belarusului și ale țărilor din CSTO (Organizaţa Tratatului pentru Securitate Colectivă), în a doua jumătate a acestui an.

În 2015, Rusia va desfășura 18 exerciții militare la care vor lua parte divizii diferite ale forțelor terestre, transmite Kremlinul.

”În a doua jumătate a anului 2015 un număr de subunități și divizii a Forțelor Terestre sunt așteptate să participe în cinci exerciții militare comune de tipul celor de menținere a păcii și contraterorismului, alături de divizii ale forțelor armate ale Indiei, Mongoliei, Chinei, Republicii Belarus, precum și alături de divizii ale forțelor armate deținute de statele membre CSTO”, se arată într-o declarație ce a fost pregătită pentru întrunirea de miercuri dintre președintele Rusie, Vladimir Putin, și oficialii apărării. 

CSTO este o alianță militară regională, în care sunt membre statele Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Armenia.

Citeşte şi: Mircea Duşa, întâlnire cu şeful Comandamentului NATO pentru operaţii speciale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ