La ce tip de service apelează românii să-şi repare electrocasnicele. Cât durează reparaţia

| 08 apr, 19:19

Durata de reparație a unui produs şi calitatea serviciilor sunt principalele criterii în funcție de care utilizatorii români își aleg firma de service pentru aparatura electrocasnică şi gadgeturile IT, arată datele unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Millward Brown.

Când li se strică un aparat electrocasnic sau un device IT, românii se interesează în primul rând cât durează reparaţia. Potrivit datelor culese de compania de cercetări Millward Brown, 85% dintre cei chestionaţi consideră că este foarte importantă durata reparaţiei. De asemenea, 90% dintre intervievaţi preferă ca reparaţia să fie făcută într-un service autorizat, iar 76% se uită la costurile reparaţiei.

„Durata medie de reparație pentru produsele care ajung în service-urile Depanero este de sub 7 zile, în condițiile în care, potrivit legislației în vigoare, o firmă de service are la dispoziție 15 zile calendaristice pentru a repara un produs”, a declarat Adrian Antohi, director general Depanero.

Potrivit studiului, când li strică un produs, românii verifică mai întâi dacă este încă în garanţie (75%) şi mai mult de jumătate dintre ei (57%) sună direct la firma de service oferită la garanție. Recomandările prietenilor și familiei cu privire la alegerea firmei de service sunt, de asemenea, importante pentru consumatori, peste 70% dintre aceștia având tendința de a le da curs.

Cercetarea a fost realizată la solicitarea Depanero, cea mai mare firmă de service din România în domeniile electro-IT, electrocasnice mici și mari, tablete și telefoane mobile. Cercetarea a fost realizată în perioada 9 februarie – 4 martie, pe un eșantion de 1.000 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Citeşte şi: Românii au cheltuit 386 de milioane de euro pe bunurile de folosinţă îndelungată în primul trimestru

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ