Lamborghini mizează pe SUA şi India pe măsură ce vânzările din China vor încetini

| 23 sep, 2013

Constructorul italian de automobile de lux Automobili Lamborghini SpA, companie controlată de grupul german Volkswagen AG, estimează că piaţa din India are un potenţial pe termen lung şi speră că vânzările peste aşteptări din SUA vor compensa pentru încetinirea vânzărilor pe piaţa din China, a declarat directorul general de la Lamborghini, Stephan Winkelmann, transmite Reuters.

"Din păcate nu sunt multe Chine în perspectivă şi aceasta este o provocare pentru noi", a declarat Winkelmann cu ocazia inaugurării celei de-a doua reprezentanţe Lamborghini din India.

În ultimii ani vânzările de automobile Lamborghini în China au crescut constant până la aproximativ 230 de unităţi anul trecut, ceea ce face din China a doua mare piaţă după SUA pentru Lamborghini. În acest an, însă, Winkelmann se aşteaptă ca vânzările din China să scadă până la aproximativ 200 de unităţi pe măsură ce autorităţile de la Beijing au lansat o campanie împotriva produselor de lux de genul automobilelor sportive.

În aceste condiţii, producătorii globali de automobile de lux încep să se orienteze spre India, a treia mare economie din Asia. Cu toate acestea, taxele de import mari şi drumurile congestionate sunt o provocare pentru producătorii de automobile de lux precum Lamborghini, care se aşteaptă să vândă peste 20 de autovehicule în India în acest an, faţă de 17 unităţi în 2012.

Vânzările anuale de automobile de lux reprezintă doar 1% din vânzările totale de autovehicule în India, faţă de 7% în China. Cu toate acestea, producătorii de automobile de lux cred că piaţa din India are un potenţial uriaş, în condiţiile în care grupul de consultanţă Boston Consulting Group estimează că în 2012 erau 164.000 de milionari în India.

"Aceasta este o oportunitate pe care o vedem pentru viitorul nostru. Sperăm că mai devreme sau mai târziu, în termeni de taxe şi infrastructură, aceasta va fi o piaţă mai uşoară şi vom avea o oportunitate pentru a creştere vânzările", a spus Winkelmann, citat de Agerpres.

Potrivit firmei LMC Automotive, vânzările de automobile de lux în India ar urma să crească până la 41.339 de unităţi în 2018, de la 16.524 de unităţi în acest an. Comparativ, piaţă de automobile de lux din China ar urma să ajungă la 1,5 milioane unităţi în 2018 de la 800.364 de unităţi în acest an.

La rândul său, IHS Automotive prognozează că Lamborghini va vinde 44 de vehicule în India în 2018.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ