Legea defăimării a picat. Ce va face Liviu Dragnea

| 17 feb, 14:32

Deputatul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, in plenul Camerei sa se constate ca legea defaimarii a picat la vot, pentru ca nu doreste ca actul normativ pe care l-a initiat sa fie pus sub semnul intrebarii sub aspectul regulamentului si a spus ca va reinitia o lege cu acelasi continut.

Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica" a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului", a mai spus Dragnea.

El i-a rugat pe cei din prezidiu sa constate ca legea a picat si a precizat ca va reinitia proiectul si se va ocupa personal ca atunci cand se voteaza, sa voteze oamenii, nu cartelele.

Legea defaimarii a starnit controverse miercuri in Camera Deputatilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, dupa ce initial s-a anuntat adoptarea proiectului. Ulterior, presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca legea nu a intrunit conditiile pentru adoptare.

„Legile ordinare trebuie sa treaca cu majoritatea deputatilor prezenti, ori la prezenta avem un numar cat mai mare decat cea care ar justifica la 152 de voturi „pentru”, este sub jumatatea celor prezenti. Au fost inregistrati peste 300 de prezenti. Verificati care este adevarul, dar daca numarul prezentilor inregistrati este corect, atunci aceasta lege nu a trecut”, a spus Marton Arpad.

Deputatul PSD Marian Neacsu a afirmat ca aparatul arata numarul prezentilor inregistrati pe hol si nu al celor prezenti in sala.
Liberalul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca jumatate plus unu ar fi insemnat 159 de voturi „pentru”, precizand ca sunt mai putin cu 7 voturi decat numarul necesar ca legea sa treaca.

In final, presedintele de sedinta Florin Iordache a contabilizat prezenta din sala si votul deputatilor si a afirmat ca „legea nu a trecut”. "Prezenta in sala 315, voturi pentru 152, impotriva 105, abtineri 24. In consecinta, legea nu atrecut", a anuntat Florin Iordache.

Alina Gorghiu a luat cuvantul si i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu isi incurajeze colegii sa incalce regulamentul si sa insiste pe reluare votului.

"Domnul Dragnea, si-asa a a fost o lege cu foarte multe controverse la nivel public. Rugamintea este sa nu incurajati colegii din PSD sa incalce Regulamentul pentru ca este un lucru clar ca nu vreti sa ramaneti in istorie ca un presedinte care a repetat votul de o mie de ori in camera Deputatilor ca sa ii traca o lege. Va rog, fiti intelept", a declarat Gorghiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ