Leonardo DiCaprio va juca în următorul film al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu

| 16 apr, 2014

Actorul american Leonardo DiCaprio va juca în următorul film al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu, lungmetrajul "The Revenant", care va intra în producţie în toamna acestui an, informează variety.com.

Acest proiect cinematografic va fi produs de compania New Regency în colaborare cu studiourile Fox.

Filmul va avea la bază romanul omonim scris de Michael Punke despre un colonist american din anii 1820, care încearcă să se răzbune pe persoanele care l-au lăsat să moară în pădure, după ce a fost atacat şi rănit grav de un urs. Scenariul filmului a fost scris de Mark L. Smith şi Alejandro Gonzalez Inarritu.

Acesta este primul film în care va juca Leonardo DiCaprio, după succesele repurtate în 2013 cu rolurile din două lungmetraje care au impresionat publicul şi criticii de specialitate: "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" şi "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street".

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood . Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Alejandro Gonzalez Inarritu, în vârstă de 50 de ani, este primul cineast mexican nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun regizor". Filmele sale "Amores Perros", "21 de grame" (cu Sean Penn în rol principal), "Babel" (cu Brad Pitt) şi "Biutiful" (cu Javier Bardem) au fost premiate şi nominalizate la festivaluri importante, fiind de fiecare dată bine primite şi de critica de specialitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ