Lider sindical al Tarom: Asupra directorului Davidoiu a fost o presiune psihică foarte mare

| 21 aug, 12:12

Sindicatul Tehnic Tarom nu este de acord cu demisia directorului Eugen Davidoiu, argumentând că pierderile de peste 100 de milioane de lei nu au fost generate de acesta, ci de oamenii care au condus compania începând din 2013, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurel Curdov, preşedintele sindicatului.

"Nu suntem de acord cu această demisie, pentru că Tarom a avut de-a lungul timpului foarte multe schimbări de personal de conducere, iar domnul Davidoiu chiar a încercat să facă ceva, iar pierderile acestea nu i se datorează lui, se datorează tuturor celorlalţi care au venit la conducere din 2012-2013 încoace", a spus luni Aurel Curdov, preşedintele Sindicatului Naţional Tehnic Tarom.

Directorul Tarom a demisionat luni dimineaţă, după ce duminică a declarat că nu va pleca din funcţie. Întrebat despre schimbarea deciziei lui Davidoiu, liderul sindical consideră că este vorba de o serie de presiuni la adresa directorului. "Probabil că o presiune psihică foarte mare pe dumnealui. Sunt presiuni din toate părţile şi interesele sunt foarte mari", a precizat Curdov.

Soluţiile pentru redresarea companiei sunt reprezentate de introducerea de noi avioane în flotă şi o reclamă mai bună pe piaţă, consideră liderul sindical.

"Managementul actual este ok. Ceilalţi care au fost au arătat dimensiunea valorilor şi vedeţi pierderile pe care le avem. Chiar spuneam în 2013, când a fost introdusă ordonanţa conducerii corporative la noi, că se vrea a se lua compania Tarom de pe butuci şi a se aşeza pe scobitori şi după ce pleacă ei se va prăbuşi. Exact asta s-a întâmplat. Cum a venit la butoane o conducere care ar vrea să facă ceva, se văd rezultatele celor de dinainte care au săpat la bunul mers al companiei", a mai spus, pentru MEDIAFAX, liderul sindical Aurel Curdov.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, duminică seara, că va dispune Corpului de control să investigheze, începând de luni, situaţia de la Tarom, acesta subliniind că nu va fi închisă sau vândută, dar că e necesar să intre pe profit.

Corpul de control al premierului Tudose va merge luni la Tarom şi la Compania Naţională de Investiţii (CNI), au precizat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.

Eugen Davidoiu, fost director al SNLO, a fost numit în funcţia de director al Companiei Tarom în luna februarie 2017. Davidoiu a fost numit în noua funcţie de către Consiliul de Administraţie al companiei aeriene, acesta luându-i locul lui Dan Iulius Plaveţi.

Tag-uri: TAROM
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ