ANI a declarat incompatibili 108 şefi locali

| 06 aug, 2013

Gândul prezintă lista integrală a celor 108 primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene care au fost declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională Integritate din 2008 până în prezent. Numele acestora apare într-un răspuns al ANI referitor la aleşii locali declaraţi incompatibili.

Din cauza investigaţiilor ANI, liderii PNL şi PSD din teritoriu au cerut conducerii USL modificarea legii 161/2003, cea care reglementează situaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese. Premierul Victor Ponta a tras semnal de alarmă, susţinând că de fapt numărul aleşilor locali care se află în această situaţie este mult mai mare, aproape jumătate dintre primari fiind incompatibili. El a adăugat că se va întâlni cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ANI pentru a vedea cum se poate modifica legea. Premierul s-a întrebat retoric dacă nu cumva, în această situaţie, ar trebui făcute noi alegeri locale.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, care a fost declarat incompatibil de ANI, a afirmat că modificarea legii 161/2003 este „obligatorie” şi că puterea nu trebuie să aştepte ca primele decizii nefavorabile împotriva aleşilor locali să fie date de instanţele de judecată.

Ministerul Justiţiei, condus de Robert Cazanciuc, a dat însă un aviz negativ actului normativ iniţiat de aleşii locali de modificare a legii 161/2003, deşi acesta era susţinut chiar de vicepremierul Dragnea. În mai multe întâlniri pe care le-a avut Dragnea cu aleşii locali, aceştia i-au cerut modificarea "de urgenţă" a legii incompatibilităţilor. Ei insistă pentru o iniţiativă legislativă, dacă modificarea legii a picat în zona guvernamentală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ