Liviu Dragnea a făcut bilanțul guvernării Ponta: "Este cel mai bun premier pe care l-a avut România"

| 16 noi, 12:58

Guvernările Ponta au reușit să îndrepte aproape toate nedreptățile sociale făcute de PDL și Traian Băsescu și să pună economia în direcția potrivită, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut România. Îi mulţumesc pentru ce a făcut pentru această ţară. Cred că ar fi fost în continuare un premier foarte bun şi în continuare cred că nu trebuia să plece", a spus Liviu Dragnea, în cadrul bilanţului celor patru Cabinete conduse de Victor Ponta.

Liviu Dragnea a trecut în revistă măsurile adoptate de Cabinetul Victor Ponta în absenţa fostului premier, cu care spune că nu a mai vorbit în ultimul timp.

"În mai 2012, Uniunea Social Liberală care exista atunci a preluat guvernarea cu un program politic și economic foarte ambițios. Alegerile din decembrie 2012 au marcat eșecul politicilor de austeritate ale PDL și ale lui Traian Băsescu, într-o manieră cât se poate de categorică, dată chiar de rezultatul alegerilor. În aproape patru ani de guvernare s-a reușit să se îndrepte aproape toate nedreptățile sociale făcute de PDL și Traian Băsescu și economia să fie pusă în direcția potrivită", a afirmat liderul social-democraților, într-o conferință de presă în care a făcut un bilanț al guvernărilor conduse de Victor Ponta.

Ca exemplu, Dragnea a spus că, în prezent, "în conturile în valută ale țării sunt 6,2 miliarde de euro, cu două miliarde de euro mai mult decât în 2012".

"Și, de asemenea, se lasă foarte mulți bani în conturile Trezoreriei, bugetul fiind pe excedent după 10 luni de zile", a precizat președintele PSD.

Liviu Dragnea a menționat că în 2012 s-a pornit de la "0,6% creștere economică, 5,4% — șomaj, minus 3% deficit bugetar, salarii tăiate cu 25%, pensii reduse". "PIB-ul României era de 133 miliarde de euro, iar astăzi este de 158 miliarde de euro. Aceea era România după 10 ani de mandat al lui Traian Băsescu. În decembrie 2012, după câștigarea alegerilor, noi, împreună cu partenerii noștri, ne-am asumat obiective care au fost duse la îndeplinire chiar și după desființarea USL", a susținut președintele PSD.

El a subliniat că, la acest moment, "România are una dintre cele mai mari rate de creștere din Europa, 3,7% în primele nouă luni din 2015, față de primele luni din 2014".

"În ultima prognoză din noiembrie 2015, Comisia Europeană estimează o creștere economică a României de 4,1% în 2016, care se pare că va fi una dintre cele mai mari din Europa, dacă nu cea mai mare", a afirmat președintele PSD.

Potrivit lui Dragnea, în timpul guvernărilor Ponta s-a reușit crearea a 320 de mii de noi locuri de muncă. "Practic, de la 4,27 milioane de angajați la 4,57 milioane. Prin urmare, șomajul a scăzut la 5,2%. Scăderea șomajului în paralel cu creșterea salariilor arată că avem o creștere economică sănătoasă, care este și simțită de oameni și de către companii", a spus el.

De asemenea, liderul social-democraților a menționat că "deficitul bugetar a scăzut de la 5,4% din PIB în 2011, la 1,5% din PIB în 2015".

"Prin urmare, România s-a împrumutat mai puțin în exterior și pe piața internă pentru că economia a mers bine și au fost bani. (...) În felul acesta Guvernul a reușit să aibă bani pentru a face două lucruri fundamentale, să crească puterea de cumpărare a majorității românilor prin creșterea veniturilor și reducerea taxelor și să încurajeze mediul de afaceri prin măsuri corecte, incluse în Codul fiscal", a spus Dragnea.

La prezentarea bilanțului guvernărilor Ponta au mai participat secretarul general al PSD, Marian Neacșu, și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 noi, 15:29
Dinu
Asa de buna fost guvernarea cu guvernul sau de penali in frunte cu Doctore ca nu stii cacare isprava a fost a mai tare...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ