Liviu Dragnea: Producătorii români pierd piaţă după piaţă prin neacordarea subvenţiilor la timp

| 25 mai, 18:49

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în cadrul unei reuniuni electorale organizate în oraşul Luduş, că producătorii români din agricultură şi zootehnie încep să piardă piaţă după piaţă, iar statul român este prejudiciat prin neacordarea subvenţiilor la timp.

Liviu Dragnea a adoptat această poziţie după ce colegul său de partid, Mircea Duşa, a declarat că singura fabrică de zahăr din zonă, cea din Luduş, care preia producţia de sfeclă de zahăr de la 300 de agricultori, va avea dificultăţi în a-şi asigura materia primă, din cauza neacordării subvenţiilor. 

'Ce explicaţii poate să aibă un ministru al Agriculturii şi un Guvern - că văd că domnul Cioloş îl ţine în braţe pe acest ministru - că întârzie atâtea luni de zile subvenţiile şi care sunt efectele? Am vorbit cu câţiva producători în aceste zile (...) Şi atunci dacă produsele care vin din alte ţări se vând aici mai ieftin decât produsele româneşti, înseamnă că acele state acordă subvenţie mare pentru producătorii lor şi bine fac. Şi tu, ca ministru al Agriculturii, ştiind lucrurile acestea, care este interesul tău? Interesul tău este acelaşi cu al tuturor, al românilor, sau urmăreşte alte interese, care nu sunt ale noastre? Pentru că în ritmul acesta, încetul cu încetul, producătorii români pierd bătălii după bătălii, pierd piaţă după piaţă. Aici vorbim deja la un mod serios de un prejudiciu care se creează statului român, de un prejudiciu care se creează fiecărui fermier, fiecărui producător, care nu a primit această subvenţie la timp', a arătat Dragnea. 

Acesta a subliniat că nu ştie ce misiune are actualul Guvern în condiţiile în care banii pentru subvenţii există, la fel şi procedurile. 

'Şi atunci începi să te gândeşti la modul serios, acest Guvern de... ce misiune are? Că am înţeles că o să plece, au venit şi o să plece, dar ce misiune are? Pentru că nu am reuşit să vedem în aceste 7-8 luni, de când sunt acolo, un singur lucru bun, o măsură care să fi adus beneficii măcar unei categorii sociale, unei localităţi, să simţi că vor să facă lucruri bune', a afirmat Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ