Liviu Voinea: Reducerea CAS la angajator şi reeşalonarea creditelor, certe de la 1 iulie

| 05 apr, 2014

De la 1 iulie măsura privind reducerea datoriilor către bănci şi reducerea CAS-ului cu 5 procente la angajator vor deveni certitudine. O spune ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea. Totuşi, pentru moment, bugetul de stat nu permite şi majorarea alocaţiilor şi reducerea CAS şi a TVA.

"Acea măsură de reducere, de rescadenţare a datoriilor către bănci se va aplica de la 1 iulie, de creştere a venitului disponibil al populaţiei. Asta contează, cu câţi bani rămâne omul în mână", a declarat Liviu Voinea, la România TV.

După reducerea TVA la pâine, Guvernul vrea să se ţină şi de promisiunea scăderii CAS cu 5% la angajator. Toate aceste măsuri pun sub presiune bugetul şi, din păcate, nu se pot mări şi alocaţiile şcolarilor în acest an. "Este vorba de o decizie în primul rând politică, nu se pot toate deodată: şi TVA redus, CAS redus, alocaţii mărite... Sunt nişte priorităţi", a explicat Voinea.

Acciza pe carburanţi va aduce bani mulţi pentru drumuri şi autostrăzi, mai spune ministrul delegat pentru Buget.

În emisiunea Newsline, Liviu Voinea a făcut şi o dezvăluire surprinzătoare: deşi are cea mai înaltă funcţie în minister, 156 de subalterni au salarii mai mari decât el. "Eu am 5.300 de lei şi nu am voie să fac altceva. Fără falsă ipocrizie, e un salariu mic pentru responsabilitatea ataşată funcţiei, e salariul numărul 157 din Ministerul de Finanţe", a spus ministrul Bugetului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ