Localitatea din România în care ultimul născut are deja aproape 20 de ani

| 07 ian, 2014

Într-o comună din Dolj nu s-a mai înregistrat o naştere de mai bine de 20 de ani. Tinerii din Gogoşu pleacă la muncă în străinătate sau la oraş, aşa se face că media de vârstă a localităţii este de peste 60 de ani.

Situaţia nu se va îmbunătăţi, arată Institutul Naţional de Statistică. În anul 2050, populaţia judeţului va fi cu aproape 300.000 de locuitori mai mică decât în prezent.

Ultimul copil care a venit pe lume în comuna Gogoşu a fost înregistrat la Primărie în 1989. De atunci, nicio femeie nu a mai adus pe lume un copil la dispensarul din localitate.

„Este din ce în ce mai îmbătrânită populaţia, toţi tinerii care s-au ridicat după Revoluţie au plecat către oraşe”, explică primarul Cristian Bărăgan.

Au trecut zeci de ani de când uliţele erau animate de glasuri de copii. În sat au mai rămas doar bătrânii, care îşi duc existenţa de pe o zi pe alta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ