Adevărul despre șomaj

| 10 ian, 2014

Scădererea șomajului, una dintre problemele stringente de pe agenda cetățenilor, a reprezentat întotdeauna o temă recurentă în campaniile electorale și mesajele populiste.

Cu toate astea, mulți vorbesc și puțini sunt cei care fac într-adevăr ceva în acest sens. Încet, dar sigur, acestă situație a început să se schimbe, dovadă fiind și ultimul raport al Institutului Național de Statistică în care rata șomajului din România este sub media europeană de 10,9%.

Conform Eurostat, în luna noiembrie a anului trecut șomajul din România se situa la valoarea de 7,3%, în scădere față de perioada verii, atunci când atingea valoarea de 7,6%. Aceste noi date poziționează țara noastră în top 10 al statelor membre UE cu cea mai redusă rată a șomajului, pe poziția a opta, în fața Marii Britanii (7,4%), Franței (10,8%) și Italiei (12,7%).

De mai bine de un an și jumătate românii s-au obișnuit că principalul opozant al activității guvernului este chiar președintele țării, problema șomajului nefăcând excepție de la critici. Traian Băsescu a condamnat de mai multe ori o rată a șomajului mare, care în schimb nu era confirmată de date statistice. Acum că a scăzut șomajul așteptăm să vedem ce fel de argumente mai găsește președintele pentru a arăta cu degetul către guvern și nu cred că exagerăm dacă ne gândim că ar putea afirma că Executivul pune românii la treabă și asta nu e bine.

Anul trecut a fost unul favorabil creșterii și dezvoltării durabile a economiei, iar creditul revine în totalitate guvernului, care prin politicile adoptate și implementate a reușit să aducă un echilibru între măsurile de stânga, prin creșterea salariilor și pensiilor și cele de dreapta, prin sprijinirea mediului de afaceri și stimularea investițiilor care care au condus la crearea de locuri de muncă și reducerea ratei șomajului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ