Veste bună: Tot mai mulți români au locuri de muncă!

| 21 dec, 2013

Scăderea șomajului reprezintă încă un argument alături de semnalele din economia reală a României, care demonstrează că direcția dată de corelația dintre politicile fiscale, bugetare și monetare este una de viitor.

Rata șomajului în trimestrul al treilea în acest an a fost de 7%, mai mică față de trimestrul anterior de 7,5%. Numărul șomerilor se află în scădere la aproximativ 700.000, conform Institutului Național de Statistică (INS). Tot în trimestrul trei al acestui an, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, având cel mai mare PIB din istoria postdecembristă.

Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15 - 64 ani) a înregistrat o creștere cu 0,2 puncte procentuale față de cea înregistrată în trimestrul coresponzător din anul precedent și cu 0,8 puncte comparativ cu cea înregistrată în trimestrul anterior, iar gradul de ocupare a fost mai mare pentru bărbați (68,3% față de 53,7% pentru femei) și pentru persoanele rezidente din mediul rural (62,9%față de 59,5% din mediul urban).

Scăderea șomajului reprezintă încă un argument alături de semnalele din economia reală a României, care sunt pozitive și demonstrează că direcția dată de corelația dintre politicile fiscale, bugetare și monetare este una de viitor. Efectele politicii de creștere a economiei se vor duce direct către cetățenii români.

Guvernarea USL a înregistrat realizări economice importante în întreaga perioadă de guvernare, care s-au concretizat în avantaje pentru cetățenii români. Un avantaj direct al acestei viziuni de susținere a economiei este creșterea numărului de locuri de muncă cu un plus de 100.000.

Politica guvernării de stânga din punct de vedere economic în acest an s-a remarcat prin cel mai mare PIB din istoria postdecembristă, prin cel mai mic deficit bugetar de după intrarea în Uniunea Europeană și prin cel mai redus deficit de cont curent de după Revoluție.

Totuși, interprinderile mici și mijlocii (IMM) aflate în dificultate din cauza crizei economice au fost sprijinite de asemenea prin instituirea unei scheme de garanții de 2 miliarde de lei (aproape 500 milioane euro) pentru credite de 4 miliarde (aproape 1 miliard de euro), iar bugetul privind ajutorele de minim pentru investițiile realizate de către intreprinderile mici și mijlocii a fost suplimentat cu 100 de milioane de lei, ajungându-se la o sumă de 500 milioane de lei.

Investițiile stategice în economie în anul 2013 au atins și ele un nivel record de 15 miliarde de lei. Acordurile și memorandumurile semnate cu China au adus 5 miliarde de euro în economia românească, investițiile străine au contribuit cu 2 miliarde de euro, iar pentru cheltuielile de investitii publice au fost date 8 miliarde de euro. Toate acestea au o influență directă asupra gradului de ocupare și scăderea șomajului, după cum arată datele INS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 dec, 2013
briciu
ce face
minciuna, au venit toti in anglia, de ce oare ??
de binele care e in tara !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ