Hăncilă, Deloitte: În 2014 vom avea o creştere economică mai lentă decât în acest an, de circa 2%

| 11 dec, 2013

România va înregistra anul viitor o creştere economică mai lentă decât cea din acest an, respectiv de 2%, a declarat, miercuri, Melania Hăncilă, manager în cadrul companiei Deloitte Consultanţă.

"După părerea mea, în 2014 vom avea o creştere economică mai lentă decât în acest an, de circa 2%, mai ales că agricultura va avea o contribuţie mai diminuată, ar putea fi chiar negativă, dar eu sunt optimistă ca va avea o contribuţie moderată. De asemenea, şi contribuţia exporturilor va fi mai scăzută anul viitor, e greu de crezut că dinamica de anul acesta se va repeta", a spus Melania Hăncilă, în cadrul conferinţei "Lecţii învăţate în 5 ani de criză", conform Agerpres.

Acesta a declarat că este bine că Guvernul încearcă stimularea consumului, însă prioritatea trebuie să fie stimularea investiţiilor pentru că doar acestea pot să mărească creşterea economică potenţială şi crearea de locuri de muncă.

Melania Hăncilă a arătat că, în 2013, pentru prima dată după începerea crizei, PIB la valoarea nominală îl va depăşi pe cel aferent anului 2008 şi că practic am putea spune că am ieşit din criză.

"Anul acesta s-a întâmplat un fenomen pe care acum 5-6 ani l-am fi considerat de neimaginat şi anume echilibrarea balanţei contului curent, mai ales că aşteptăm să terminăm anul cu un deficit de cont curent de -1% din PIB, iar anii următorii am putea să vedem echilibrarea sau chiar un surplus modest de 1-2%", a mai spus Hăncilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ