Loteria Română este anchetată pentru fraudă

| 08 apr, 13:06

Procurorii au blocat conturile Loteriei Române pentru lipsa unei licențe pentru veniturile provenite din jocurile de noroc, precum și pentru încasări ilegale de peste 130 de milioane de euro. Prejudiciul estimat este la peste 100 de milioane de euro, conform B1TV.

Potrivit investigației penale, Loteria a făcut bani din aparate electronice de tip “slot machine” fără să aibă licență.

Procurorii au calculat până acum un prejudiciu provizoriu de peste 100 de milioane de euro, pentru că Loteria a făcut bani din aparate electronice de tip “slot machine”, cunoscute publicului larg drept “păcănele”, fără să aibă licență.

În plus, anchetatorii vor să recupereze alte 130 de milioane de euro de la Loterie și  alte trei companii care sunt urmărite în același dosar,Lotrom, Intracom și Intralot, pentru veniturile încasate ilegal după 2009, când o ordonanță de urgență a schimbat regulile pe piața jocurilor de noroc.

”Chiar de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, exista obligația Loteriei de a solicita autorizarea anuală a fiecărui aparat în parte (8.000 de lei/an) și licențierea jocului de noroc ( 25.000 de lei/an)”, susțin procurorii.

Ancheta a fost începută de polițiștii antifraudă în 2010 și preluată în acest an de procurorii de la Curtea de Apel București. Afacerea cu “păcănele” s-a bazat pe un contract secret, încheiat, în 2003, între Loterie și cele trei firme private.

Compania Lotrom a fost înființată în anul 2000 de două companii conectate la un miliardar grec, Kokkalis Sokratis. Mai apoi au intrat în afacere și companii offshore legate de George Copos, eliberat marți din închisoare după ce a fost condamnat anul trecut pentru o altă afacere penală cu Loteria Română.

 

Citeşte şi: George Copos poate ajunge din nou DUPĂ GRATII

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ