Lovitură grea primită de ANI la Înalta Curte, după 5 ani de proces

| 02 apr, 16:16

 

Jurnalista Lucia Hossu-Longin a anunțat în urmă cu scurt timp că a câștigat procesul în care Agenția Națională de Integritate a acuzat-o de incompatibilitate pentru perioada iunie 2010 - martie 2011. În acest interval, Lucia Hossu-Longin a deținut simultan funcțiile de membru în Consiliul de Administrație al TVR și de administrator al firmei Letti Lou Film SRL.

 

”Recursul ANI a fost respins.

După cinci ani de hărţuire, războiul ANI cu subsemnata a luat sfârşit.

Beneficiasem de o soluţie definitvă a Curţii de Apel Bucureşti (Sentinţa nr. 1613 din 16 mai 2013), dar ANI a făcut recurs care s-a judecat la termenul final în 31 martie a.c. la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, dosar nr. 8479/2/2012. Înalta Curte a respins ca neîntemeiat recursul formulat de ANI.

(...) La acest ultim termen m-am înfăţişat în proces şi mi-am exprimat scuze în faţa Înaltei Curţi, prezidate de trei distinse doamne judecătoare, scuze pentru că dosarul acesta din care nu rezultă decât daune financiare zero aduse statului şi argumente juridice zero pentru starea de incompatibilitate, a preocupat justiţia română timp de aproape cinci ani (termene, acte, expertize).

Nu cred că legiuitorul a iniţiat Legea ANI ca să pedepsească opozanţii lui Traian Băsescu (cercetarea şi evaluarea mea s-a produs imediat după ce mi-am exprimat public, la Antena 3 rezerve faţă de anumite procese care aveau ţinte politice).

Mi-au fost terfelite buna credinţă şi onoarea prin imaginarea unui fals conflict de interese şi generarea ipotetică a unui pericol de săvârşire din partea mea a unor fapte de corupţie.
Mărturisesc că în instanţă glasul mi-a tremurat, îmi simţeam lacrimile pentru umilinţa la care am fost supusă. Unele persoane din sala de judecată au rămas uimite. Aceasta e „vocea” de la Memorial? Aşa de tulburată?! Da, aceasta era. Nu mi-e ruşine să confirm această stare. N-am pretins niciodată o poziţie privilegiată, dar nici să fiu în anchetă pentru imputarea unor standarde de integritate nu cred că era necesar. Evaluarea eronată a ANI mi-a adus ani de zbucium sufletesc şi un atac de presă nemeritat pe posturile şi în ziarele băsiste.

Curtea Supremă a judecat drept. Îi mulţumesc”, a scris Lucia Hossu-Longin, joi, pe pagina sa de Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ