Lucian Bode este supărat că proiectele MAI nu au fost incluse în PNRR. Reacția fostului ministru Cristian Ghinea

| 11 ian, 18:06

Ministrul Lucian Bode este nemulțumit că obiectivele Ministerului de Interne nu au fost introduse în Planul Național de Redresare și Reziliență. El îl acuză pe fostul șef de la Fonduri Europene, Cristian Ghinea, că nu a acceptat propunerile din partea MAI, pe motiv că ministerul ar fi luat deja suficienți bani europeni.

 

„Îmi asum această nerealizare, pe seama faptului că nu am reușit să conving ministrul fondurilor europene de atunci, din perioada 2021, când a fost scris Programul pentru România, pe dl Ghinea, și nu am reușit să conving nici coaliția”, a declarat Lucian Bode într-un interviu pentru Digi24.
„Este o supărare pe care nu am spus-o niciodată public, o spun acum - eu am demonstrat cu argumente că MAI trebuie să fie prins în acest plan cu o sumă argumentată, evident. Ni s-a spus că nu îndeplinim condițiile și să mergem să discutăm despre aceste lucruri la Bruxelles. Evident că m-am dus la Bruxelles crezând în sinceritatea celor care ne-au trimis. Am mers cu secretarul de stat Arafat și am discuții cu dna vicepreședinte (Margrethe) Vestager, care susține foarte mult România, am avut discuții cu cei doi comisari, (Ylva) Johansson pe interne și (Janez) Lenarčič, pe situații de urgențe. Ambii au spus că România este furnizor de protecție civilă la nivel european, nu doar la nivel național vă faceți treaba, iată ce faceți în Grecia,  cu pompierii, și alte exemple, că era în perioada respectivă, ne-au spus noi vă susținem să fiți parte în acest plan”, a povestit ministrul de interne.
„Din nefericire, programul de la nivelul Ministerului Fondurilor Europene a plecat fără propuneri pentru MAI. Ce este cel mai trist e că într-o ședință de coaliție, explicația finală a fost: ați luat suficienți bani europeni, sunteți foarte buni. O să mai luați din exercițiul 2021-2027, nu puteți să luați din PNRR”, a dezvăluit Lucian Bode în interviul pentru Digi24.
În urma criticilor ministrului de interne, fostul ministrul Cristian Ghinea a oferit un punct de vedere jurnaliștilor Digi24: „Nu pe mine nu a reușit să mă convingă, ci Comisia Europeană. Intenția MAI de a cumpăra elicoptere cu bani din PNRR nu a fost considerată a fi în obiectivele Planului, care se referă la dezvoltare și reforme. Domnul Bode a considerat că poate convinge personal Comisia și a mers la Bruxelles, unde nu a reușit să schimbe acestă opinie”, a declarat Cristian Ghinea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ