Lucian Bute revine în ring pe 6 decembrie, într-o 'supergală' la Montreal

| 22 aug, 2014

Boxerul român Lucian Bute va reveni în ring pe 6 decembrie, la aproape un an după înfrângerea la puncte suferită în faţa candianului Jean Pascal, urmând să ia parte la o 'supergală' care va avea loc la Montreal.

'E oficial - următorul meci pe 6 decembrie... amănunte în curând ... staţi aproape...', a precizat Bute într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

Deocamdată nu se cunoaşte numele viitorul adversar al românului, fost campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, însă presa canadiană precizează că Bute ar urma să fie vedeta unei 'supergale', alături de Adonis Stevenson şi campionul mondial la categoria grea Bermane Stiverne, care va avea loc la Centre Bell sau pe Stadionul Olimpic din Montreal.

Ziarul La Presse precizează că promotorii Yvon Michel, Jean Bédard şi Camille Estephan au demarat negocierile pentru organizarea acestei 'supergale', care va fi 'una dintre cele mai importante din istoria boxului canadian'.

'Mai este încă drum lung până se va ajunge la o înţelegere, a precizat Yvon Michel, promotorul lui Stevenson. Însă am început să discutăm despre asta. Dacă voi putea să ajut ca acest proiect să se realizeze, o voi face'.

Adonis Stevenson, boxer canadian de origine haitiană, se află în căutarea unui adversar după retragerea lui Bernard Hopkins, în timp ce Bermane Stiverne, care urmează să-şi apere titlul mondial WBC la categoria grea împotriva americanului Deontary Wilder, este un boxer care a crescut la Montreal.

Planul la care lucrează cei trei promotori din Quebec este simplu: să reunească meciurile celor trei boxeri - Bute, Stevenson şi Stiverne - într-o singură gală, la Montreal, pe 6 decembrie, care ar urma să fie transmisă în direct de postul de televiziune Showtime, adaugă La Presse.

În vârstă de 34 ani, Lucian Bute a disputat 33 de meciuri ca profesionist, înregistrând 31 de victorii, între care 24 înainte de limită, şi 2 înfrângeri. El a cucerit titlul mondial IBF la supermijlocie în octombrie 2007, după victoria prin KO tehnic în faţa columbianului Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat cu succes de nouă ori centura cu diamante de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins tot prin KO tehnic în repriza a 5-a. Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.

În cursul ultimelor luni, Lucian Bute a consultat mai mulţi specialişti pentru a înţelege 'blocajul psihologic' pe care a afirmat că l-a resimţit în ultimele sale lupte.

'Lucian a găsit răspunsuri la întrebări sale. Nu putem garanta că Lucian Bute din zilele sale bune va reveni, însă credem că mergem în direcţia bună şi am luat cele mai bune decizii', a declarat promotorul românului, Jean Bedard.

Tag-uri: Lucian Bute, Montreal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ