Lucrarea "Istoria Jurnalismului din România în date" a luat premiul Nicolae Iorga al SSIR

| 30 iul, 2013

Conf. dr. Marian Petcu a primit premiul „Nicolae Iorga” al Societății de Ştiinţe Istorice din România (SSIR) pentru coordonarea lucrării "Istoria jurnalismului din România în date – enciclopedie cronologică".

Volumul "Istoria jurnalismului din România în date. Enciclopedie cronologică" a fost publicat în 2012 la editura Polirom. Prima enciclopedie cronologică a jurnalismului din România este un proiect de anvergură la care au lucrat timp de patru ani peste 100 de specialiști – profesori, cercetători, bibliotecari, arhiviști, jurnaliști – alături de studenți, masteranzi și doctoranzi de la Universitatea din București și universitățile publice din Cluj-Napoca și Sibiu. Volumul este util pentru toți cei interesați de istoria jurnalismului și a culturii române, scrie revista online a Universităţii din Bucureşti.

Marian Petcu, licențiat în jurnalism, doctor în sociologie, este conferențiar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. A fondat și condus revistele științifice  Jurnalism&Comunicare, Revista Română de Istorie a Presei, Studii și Cercetări de Istorie a Presei. Printre lucrările de specialitate pe care le-a publicat se numără: 10 teme de istorie a jurnalis­mului (2012); Jurnalist în România – istoria unei profesii(2005), Cenzura în spațiul cultural românesc (coord., 2005), O istorie ilustrată a publicității românești (2002), Sociologia mass‑media (2002),Tipologia presei românești (2000).

Societatea de Științe Istorice din România este o asociație profesională al cărei scop este să stimuleze cercetarea științifică și didactică, să-și antreneze membrii în cercetarea istoriei locale, naționale și universale, să militeze pentru o atitudine corectă față de trecutul istoric și față de rolul acestei discipline în școală. Organizația se adresează profesorilor de istorie, cercetătorilor, studenților și elevilor, și oricărei persoane interesate în domeniul științelor istorice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ