Lucruri pe care să NU le spui când îţi negociezi salariul

| 10 oct, 2013

Discuția despre partea financiară în cadrul unui interviu de angajare poate avea un impact major asupra rezultatului final al discuției cu recrutorul. De aceea, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când îţi negociezi salariul, potrivit cariereonline.ro.

1. Nu întreba „cât se plătește în mod normal pentru un astfel de post?” Informează-te înainte de interviu cam ce salariu ai putea obține în funcție de compania la care ai aplicat. Dacă întrebi „cât se plătește pentru un post similar”, persoana din fața ta ar putea reduce din start oferta pe care avea de gând să ți-o facă.

2. Nu spune „Vreau un salariu de X lei, dar aș accepta și mai puțin”. O astfel de frază practic spune recrutorului că tu nu vrei să obții suma menționată, ci un salariu mai mic.

3. Abţine-te să spui „Sunt de acord cu oferta dumneavoastră”. Nu ar trebui să accepți prima ofertă care ți se face. În general, oferta înaintată de recrutor nu reprezintă plafonul maxim pe care acesta îl are pentru jobul respectiv.

Dacă în timpul negocierii evidențiezi și o serie de puncte forte pe care le ai și care să vină în sprijinul cerințelor tale financiare, îți crești șansele să obții remunerația dorită.

Și nu uita: cheia succesului în cazul unei negocieri salariale constă într-o bună pregătire prealabilă, alături de încrederea necesară pentru a cere ceea ce crezi că ți se cuvine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ