Ludovic Orban anunță detașarea medicilor la ordin: Am apelat la voluntariat, dar răspunsul nu este la nivelul așteptărilor

| 28 iul, 20:02

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți, după o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas şi Federaţiei Solidaritatea Sanitară, că medicii vor fi detașați la ordin, după ce nu s-au înscriși suficienți voluntari pentru a acoperi nevoia de personal. Premierul a precizat că nu sunt suficiente cadre medicale în spitalele COVID și în DSP-uri.

„Detașarea cadrelor medicale, care sunt în alte entități, de exemplu pentru DSP avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, de asistente. De asemenea, în spitalele COVID secțiile exteriore avem nevoie de cadre medicale. Noi am apelat la voluntariat, dar răspunsul nu este la nivelul așteptărilor și vom utiliza instrumentul detașărilor”, a declarat Orban.

Premierul a precizat, de asemenea, că a convenit cu federațiile sindicale o clarificare legislativă astfel încât sporul de 50% pentru medicii anesteziști detașați în ATI să fie suplimentar sporului acordat pentru Terapie Intensivă.

„Am discutat pentru medicii anesteziștii din ATI acel spor de 50% pe care îl primesc pentru detașare să fie suplimentar decât cel pe care îl primesc cei din secțiile de Terapie Intensivă”, a spus Ludovic Orban.

Șeful guvernului a promis și creșterea salariilor celor din DSP-uri, dar și personalului medical care nu a beneficiat de majorări salariale, precum infirmierii, brancardierii sau personalul TESA.

„Am convenit să creștem salariile pentru cei din DSP pentru cei care au salarii mult mai mici decât cei din alte structuri ale sistemului de sănătate. Am avut probleme din partea Curții de Conturi care nu a acceptat plata pentru orele suplimentare și aici vom avea o reglementare care să mărească plafonul pentru acordarea orelor suplimentare. (...) Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans, în baza legii salarizării sunt infirmieri, brancardieri, personal tesa și în măsura în care vom avea resurse suntem deschiși pentru a asigura creșterea anticipată la nivelul anului 2022”, a mai declarat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ