M10 a decis să adere la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni

| 17 noi, 14:29

Partidul M10 a decis să adere la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), preşedintele formaţiunii, Monica Macovei, activând deja în grupul reformist şi conservator din Parlamentul European, se arată într-un comunicat transmis de presă.

"Candidatura a fost susţinută de Adrian Papahagi, membru în Comitetul de Iniţiativă Naţională, la summitul AECR din Tunis (13 - 14 noiembrie). Precizăm că Monica Macovei, preşedintele M10, activează deja în grupul reformist şi conservator, al treilea ca importanţă şi primul ca dinamică a creşterii în Parlamentul European", precizează sursa citată. 

Potrivit comunicatului, AECR cuprinde, printre altele, Partidul Conservator din Marea Britanie şi Partidul Lege şi Dreptate, care a câştigat alegerile prezidenţiale şi parlamentare în Polonia. 

"Ca să conservi ce e valoros - tradiţia, limba, credinţa, identitatea naţională, un anume stil de viaţă - este nevoie de reforme. Conservatorii sunt prin definiţie reformişti. Ei se opun anchilozării, etatismului, excesului de taxe şi reglementări. M10 şi AECR militează împreună pentru libertate economică, debirocratizare, mai multă democraţie şi reformarea instituţiilor europene, pentru creşterea eficienţei şi scăderea cheltuielilor. M10 şi AECR vor păstrarea tradiţiilor continentului european", argumentează M10 opţiunea de a adera la AECR. 

Conform comunicatului, Summitul din Tunisia a avut menirea de a susţine cultura libertăţii, moderaţia şi reformismul în lumea musulmană, pentru a contracara terorismul islamic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ