MACOVEI: Am votat pentru cote obligatorii de refugiaţi pentru toate statele

| 11 sep, 19:25

Europarlamentarul Monica Macovei susţine că a votat pentru cote obligatorii de refugiaţi pentru toate statele, precizând că intrarea în Uniunea Europeană înseamnă obligaţii şi drepturi, transmite Agerpres.

"Am votat pentru cote obligatorii de refugiaţi pentru toate statele. Am intrat în Europa, asta înseamnă că avem şi obligaţii, şi drepturi. România va primi bani. Între 2014 - 2016, există prevăzut un miliard de euro pentru ţările care iau refugiaţi, tocmai pentru a nu fi ceva împovărător, mai ales că este criză economică încă în multe ţări. Deci, vom crea şi locuri de muncă", a afirmat Monica Macovei, vineri, într-un comunicat de presă. 

Ea a subliniat că este vorba "de refugiaţi politici", care vor sta în tabere de refugiaţi, unde trebuie să se facă o triere "între refugiaţii economici, între refugiaţii politici şi între acei agenţi care vin din Statul Islamic cu intenţia să comită acte teroriste". 

Macovei mai spune că în aceste condiţii serviciile de informaţii din toată  Europa trebuie să îşi facă treaba. 

"Suntem o ţară de 18 - 20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problemă? Este ruşinos, e dezonorant pentru noi să spunem că nu suntem capabili să-i primim, în condiţiile în care primim şi bani pentru asta", a spus europarlamentarul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ