Macovei și Băsescu, nervoși că mai pierd o piesă pe tabla de șah

| 03 oct, 2013

Proopaganda echipei Băsescu – Macovei a atins recent un nou nivel de intensitate, după ce președintele a fost cuprins de panică din cauza pierderilor pe care le suferă în războiul politic pe care-l întreține împotriva Guvernului și a USL.

După ce Traian Băsescu a pierdut-o pe Iulia Motoc de la CCR, un om de bază care l-a ajutat pe acesta să câștige la puncte meciul referendumului din vara anului 2012, șeful statului a găsit un nou motiv de scandal – finalizarea mandatelor procurorilor DNA Lucian Papici și Mariana Alexandru.

În data de 23 septembrie, după terminarea mandatului său în funcția de șef al Secției I din DNA, Lucian Papici a fost delegat să-și continue activitatea până la găsirea unui înlocuitor și până la finalizarea unor dosare deschise. În data de 2 octombrie, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a informat DNA că delegarea lui Lucian Papici încetează, iar funcţia va fi ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

De asemenea, procurorul general a decis și încetarea delegării adjunctei lui Papici, Mariana Alexandru, aceasta fiind înlocuită de procurorul Viorel Cerbu. De altfel, Papici și Alexandru vor rămâne în continuare procurori în cadrul DNA, dar nu vor avea acces la funcții de conducere, responsabilitățile acestora fiind deja duse la capăt.

Această schimbare este una absolut normală și nu ar trebui să fie un factor care să genereze controverse, decât dacă există interese specifice pentru păstrarea în funcțiile de conducere a lui Lucian Papici și a  Marianei Alexandru. Președintele Traian Băsescu și apropiata acestuia, Monica Macovei, si-au exprimat extrem de vocal împotrivirea față de noile numiri, dând dovadă de o clară atitudine părtinitoare față de aceștia și de interes privind păstrarea lor în funcție.

Faptul că Traian Băsescu a avut curajul să recunoască public că l-a sunat pe procurorul general al României și i-a spus că “nu e bine” ceea ce face este un exemplu cât se poate de clar că președintele încearcă să influențeze direct factorii de decizie din justiție. Această situație ar trebui să scandalizeze toate instituțiile naționale și europene care luptă pentru independența sistemului juridic și ar trebui să pună capăt acuzațiilor pe care președintele le aduce altor actori politici..

Dacă ne uităm la cine îl va înlocui pe Lucian Papici, putem observa că nu există motive de îngrijorare cu privire la echidistanța profesională a noului procuror șef. Iuliana Bendeac este procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei. Așadar, ideea că numirea ar avea la bază interese politice ale unor actori din USL este exclusă din start.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 oct, 2013
cantautor
Iuliana Bendeac, delegată ca şefă a Secţiei I Anticorupţie în locul lui Lucian Papici nu are experienţă managerială şi nici performanţe profesionale, condiţii esenţiale ppentru ocuparea unui astfel de post.

Iuliana Bendeac nu are o carieră remarcabilă. A făcut dosarul prin care a trimis-o în judecată pe Carmen Mladen de la Craiova si a început urmărirea penală în dosarul ŞANTAJUL ANTENULOR, în care l-a pus sub învinure DOAR pe Sorin Alexandrescu, după care a început tărăgănarea instrumentării dosarului.

Pentru că ancheta stagna, în calitate de şef de secţie, Lucian Papici ( înllocuit ieri de procurorul Tiberu Niţu cu Bendeac) a delegat un procuror - pe Gheorghe Popovici- pentru a ajuta ancheta. Bendeac a plecat în concediu ( trei săptămâni în Grecia) şi ,pentru a nu tergiversa finalizarea dosarului, Popovici ( care a renunţat la concediu) a continuat instrumentarea dosarului şi i-a pus sub urmărire penală pe Camelia şi Dan Voiculescu şi trusturile ANTENA şi Intact. De asemenea, tot Popovici a întocmit rechizitoriul de trimitere în judecată.
Bendeac NU a scris nici un cuvânt din rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Voiculescu în dosarul ŞANTAJUL

După ce s-a intors din concediu, Bendeac s-a codit să semneze rechizitoriul făcut de colegul ei Popovici. Avea obiecţii, spun sursele RL. Şi anume, câteva virgule!
04 oct, 2013
PETRUS
DISPERAREA TURNATORULUI BASESCU
Turnatorul Basescu si alcoolista Macovei sunt disperati deoarece nu mai pot fabrica dosare la adresa adversarilor politici.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ