FOTO "Made in China". Cel mai mare oraş fantomă din LUME

| 14 mar, 2014

Orașul Ordos a fost proiectat ca o metropolă futuristă menită să aducă glorie Mongoliei Interioare, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, și să găzduiască peste un milion de oameni. Proiectul nu a fost însă finalizat, așa că orașul se întinde gol în deșerturile din nordul Chinei. Doar 2% din clădiri au fost ocupate vreodată, scrie Gizmodo, restul fiind abandonate în timpul construcției și lăsate să se dezintegreze, ceea ce a transformat Ordos în “Orașul fantomă al Chinei”.

Ordos se află aproape de deșertul cu același nume și este unul dintre cele mai mari orașe din Mongolia Interioară, o zonă învecinată cu Mongolia și cu Rusia, unde populația este în creștere iar zonele urbane se dezvoltă din ce în ce mai mult – regiunea are un PIB mai mare decât cel al Beijingului. Mongolia Interioară a fost locul de naștere al lui Genghis Khan și a făcut parte din imperiul clădit de acesta, după care a devenit o provincie subordonată Chinei. Aproape 80% din localnici sunt de etnie chineză, iar 17% au origini mongole, scrie totb.ro.

În 2003, un conglomerat de dezvoltatori imobiliari s-au gândit să construiască un nou centru urban (numit Noua Zonă Kangbashi) în afara orașului Ordos, care a fost proiectat să devină nestemata futuristă din coroana de orașe a Chinei, dar proiectul s-a dovedit un eșec. Nu s-au respectat termenele limită, împrumuturile nu au fost plătite, iar investitorii s-au retras înainte de finalizarea proiectului, lăsând în urmă străzi întregi de clădiri neterminate. Prețurile exorbitante i-au ținut la distanță pe oameni, așa că chiar și apartamentele care au fost finalizate au ajuns greu de vândut. Un taximetrist îi povestea jurnalistului de la Gizmodo că mulți dintre cei care s-au mutat în metropola neterminată și-au abandonat locuințele.

Acum, în districtul Kangbashi, care a fost proiectat să găzduiască peste un milion de oameni, locuiesc doar 20.000 de oameni, iar 98% din suprafața de 355 de kilometri pătrați ai centrului urban se află fie în construcție, fie abandonată.

Mai multe poze AICI.

 

Tag-uri: China, oras fantoma
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ