MAE nu poate confirma prezenta unui cetăţean român în avionul Air Alegerie, prăbuşit în Mali

| 25 iul, 2014

Ministerul Afacerilor Externe precizează că prezenţa unui cetăţean român în aeronava Air Algerie, prăbuşită joi, nu a putut fi confirmată până în prezent, informaţiile referitoare la numărul pasagerilor şi cetăţeniile acestora fiind contradictorii, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE, că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informaţiei comunicată oficial anterior cu privire la existenţa unui cetăţean român la bordul avionului aparţinând companiei algeriene menţionate.

'(Oficialul algerian - n.r.) a precizat că această informaţie nu a putut fi confirmată până în prezent şi că există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora. De asemenea, surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existenţa unor date contradictorii cu privire la cetăţenia şi numărul pasagerilor', se arată în comunicatul amintit.

MAE a transmis instrucţiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează şi relaţia cu Burkina Faso), Franţa şi Spania să continue demersurile pentru obţinerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce ţin de dubla cetăţenie.

De asemenea, MAE adaugă că a obţinut, vineri, 'din mai multe surse externe', mai multe liste de pasageri ai zborului respectiv, care conţin neconcordanţe în ceea ce priveste numărul de pasageri. 

'În acest context, s-a demarat o procedură complexă de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidenţele informatizate aflate la dispoziţia MAE şi MAI', conchide sursa citată.

Citeşte şi Veste tristă dată de preşedintele Franţei: Niciun supravieţuitor la epava avionului prăbuşit în Mali

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ