Marcel Boloş, despre voucherele pentru populaţie: ”Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei!”

| 06 mai, 16:37

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, vineri, despre voucherele pentru populaţie că proiectul e pe circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, fiind 2,8 milioane persoane care vor beneficia de acest sprijin. Distribuirea cardurilor va începe la 1 iunie, a mai spus ministru.

 

Ministrul Investiţiilor a arătat că proiectul de Ordonanţă privind acordarea de vouchere pentru populaţia vulnerabilă este pe circuitul de avizare. ”Sperăm ca la ora două să îl putem susţine în şedinţa Consiliului Economic şi Social. Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei şi aşa cum am spus, jumătate din aceşti bani sunt din fonduri europene”, a spus el.
Marcel Boloş a precizat că lista ce beneficiari finali ai acestei legi, după evidenţele de la Casa de Pensii, este undeva la 2,8 milioane persoane.
”Mecanismul pe care l-am propus şi pe care sperăm să îl aprobe Guvernul României este că aceste liste de beneficiari, aflaţi în evidenţele Casei de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Plăţi Sociale, este transmisă la Ministerul Fondurilor, care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare pentru a cumpăra alimentele de bază de care au nevoie”, a spus Boloş.
Ministrul a precizat că începe procesul de distribuire a cardurilor. ”Aici trebuie să avem în vedere că este un număr de 3 miliarde de carduri, care va începe cu data de 1 iunie, aşa cum s-a promis, şi va dura o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final”, a spus el.
”Îi asigurăm pe toţi că aşa cum s-a angajat Guvernul României, cardurile vor ajunge la beneficiarii finali şi vor putea să îşi achiziţioneze produsele de bază”, a afirmat Marcel Boloş.

 

Tag-uri: marcel bolos
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ