Marcel Boloş: ”Renegocierea PNRR nu este un subiect foarte simplu; ar fi prematur!”

| 01 feb, 19:22

Ministrul Digitalizării, Marcel Boloş, care a ocupat şi fotoliul de ministru al Fondurilor Europene, a declarat că în acest moment este prematur ca România să solicite o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Boloş a adăugat că este nevoie mai întâi de o perioadă de implementare, apoi de analizare a investiţiilor şi reformelor adaptate la dinamica actualelor crize.

 

Marcel Boloş a declarat, marţi seară, la Antena 3, că renegocierea PNRR nu este un subiect simplu.
”Renegocierea PNRR nu este un subiect foarte simplu. Dacă ne uităm la prevederile Comisiei Europene spune că statul membru poate renegocia PNRR, dacă are motive obiective să facă acest lucru. (...) Poate fi pregătit un pachet de măsuri pentru această renegociere, dar cum spuneam, motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate, să fie motive obiective gen criza utilităţilor publice, criza sanitară, pot fi luate în considerare pentru includerea motivelor obiective”, a declarat Boloş.
Ministrul Digitalizării a explicat că o astfel de cerere ar fi prea ”rapidă” deoarece PNRR ”nici bine nu s-a implementat”.
”Trebuie să avem în vedere că e nevoie să avem o perioadă de timp, pentru ca PNRR să se implementeze, astfel încât atunci când mergem la Comisie să nu cerem... Acum ar fi prematur să solicităm acest lucru pentru că şi Comisia se uită la modul în care evoluează şi se implementează PNRR şi e foarte rapidă această cerere pentru că  nici bine nu s-a implementat PNRR că statul membru, România, în cauză, solicită ca să i se modifice PNRR. Noi trebuie să avem o perioadă de implementare a PNRR, să vedem care investiţii şi care reforme mai sunt adaptate la dinamica crizelor şi problemelor cu care  ne confruntăm, după aceea să ajungem în faţa Comisiei cu o renegociere solidă”, a mai declarat Boloş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ