Marcel Ciolacu, reacție dură: "Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă!"

| 14 aug, 15:07

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a reacționat vineri la amenințările Rusiei. Ciolacu spune că orice amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă.

„Orice formă de amenințare din partea Federației Ruse este inacceptabilă! Faptul că România este și se consolidează ca cea mai sigură țară din regiune deranjează Moscova. Acest fapt este confirmat azi de Ministerul Afacerilor Externe rus.”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook, potrivit Digi24.

Liderul PSD spune că tensiunile invocate de partea rusească sunt generate chiar de la Moscova.

„Să nu uităm, însă, că istoria ne dă nouă dreptate în eforturile naționale de a fi prosperi, liberi și în siguranță. Securitatea națională se va consolida și mai mult în lunile și anii următori, iar ”arcul de tensiune” este generat de ruși și nicidecum de NATO.

După Georgia și Ucraina, toata lumea a înțeles că dincolo de propaganda lor cu efecte negative, Rusia periodic acționează concret și violent în vecinatate. România, în schimb, va alege să întărească parteneriatele cheie. O eventuală prezență suplimentară americană în regiunea Mării Negre nu contravine în niciun fel Actului Fondator NATO-Rusia, ci ar constitui un răspuns adecvat militarizării accelerate a Crimeei și a zonei Mării Negre de către Federația Rusă”, a mai scris Ciolacu.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a criticat în briefingul de presă de joi planurile SUA privind desfăşurarea în România a unei părţi din unităţile militare americane retrase din Germania - aşa cum au declarat recent reprezentanţi de rang înalt ai armatei Statelor Unite - şi a denunţat faptul că aceste planuri, la fel ca decizia Pentagonului de a-şi spori prezenţa militară în Polonia şi în ţările baltice, se înscriu în strategia NATO de creare a unui „arc de tensiune” la graniţele de vest ale Federaţiei Ruse.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ