Marius Nica: Portofoliul de proiecte potenţiale pentru programul de Infrastructură Mare este de 18 miliarde euro

| 08 oct, 18:25

Portofoliul potenţial de proiecte pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este de peste 18 miliarde de euro, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, potrivit unui comunicat de presă, citat de Agerpres.

"La trei luni de la aprobarea Programul Operaţional Infrastructură Mare avem deja 25 de ghiduri publicate spre consultare, care vor fi definitivate până la finalul lunii noiembrie, un portofoliu de potenţiale proiecte în valoare de 18 miliarde de euro, care pot asigura premisele unei absorbţii ridicate. De asemenea, am identificat provocările majore pentru această perioadă de programare şi anume nevoia unor reforme structurale în diverse sectoare, cu precădere în domeniul achiziţiilor publice şi în implementarea proiectelor. Estimăm că în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016 vom avea primele apeluri de proiecte şi ne propunem să nu mai avem proiecte supuse fazării în 2020", a subliniat Nica, cu ocazia primei reuniuni a Comitetului de Monitorizare POIM 2014-2020.

El a precizat că Programul Operaţional Infrastructură Mare este cel mai complex program operaţional pe această perioadă de programare, cu o alocare de peste 11 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie. 

Comitetul de Monitorizare POIM este o structură naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ